Nieuws

Eerste startnummer Van Mossel OPC KaaienLoop uitgereikt

Afgelopen weekend is het eerste startnummer uitgereikt voor de 16e Van Mossel OPC KaaienLoop. Op de Heuvel in Oosterhout ontving afvalracer Marieke van Bavel haar startbewijs. In een half jaar tijd heeft Marieke, samen met nog enkele andere afvalracers, onder begeleiding van Eric de Jong van ENFORCE alles gedaan om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Begin april zat het erop en was ze maar liefst 27 kilo afgevallen. Tijdens deze intensieve periode is ze ook gaan hardlopen en heeft de 4,5 KM van de Drunense Duineloop reeds voltooid, in haar blog gaf ze aan de volgende uitdaging de 10 KM van de KaaienLoop. De organisatie van de KaaienLoop vond dit een bewonderenswaardige prestatie en besloot daarom haar inschrijving aan te bieden en het startnummer symbolisch aan de finishlijn te overhandigen.

De KaaienLoop is een hardloop evenement waarin ieder zijn eigen wedstrijd loopt, geeft Robert Luttikholt namens de organisatie aan. Het zijn natuurlijk de snelle mannen en vrouwen die voor de overwinning gaan op de 5 of 10 KM maar er gebeurt veel meer tijdens deze dag. Er doen heel veel deelnemers mee met hun eigen doelen en gaan voor hun eigen overwinning. Het zijn bijvoorbeeld lopers die een half jaar geleden er nog niet aan moesten denken om hier twee of vier rondjes door het centrum te rennen maar na maanden trainen het nu toch gaan doen. Dat is wat deze wedstrijd zo bijzonder maar ook toegankelijk maakt. Het publiek juicht vaak nog harder voor de laatste deelnemer als de winnaar.

De Van Mossel OPC KaaienLoop vindt plaats op 12 mei in het centrum van Oosterhout. Kijk voor nadere informatie, het volledige programma en de inschrijvingsmogelijkheden op hun website. Mocht het deelnemen aan het evenement als hardloper nog iets te veel gevraagd zijn, de organisatie is nog op zoek vrijwilligers om de wedstrijd in goede banen te leiden of kom de deelnemers aanmoedigen langs het parcours.

 

Terug

De 21e KaaienLoop is over:

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Van Mossel Opel.

Schrijf je direct in via onderstaande QR Code

QR code inschrijven 2023

Nieuwsbrief

Sponsors