Nieuws

Van Mossel Opel KaaienLoop biedt vertrouwd programma.

Op 9 mei aanstaande zal het startschot klinken voor de 18e editie van de Van Mossel Opel KaaienLoop. Zoals altijd op de dag voor Moederdag wordt gestreden op verschillende afstanden door jong en oud. De getrainde lopers kunnen zich wagen aan de wedstrijd, andere liefhebbers zullen gaan voor de persoonlijke prestatie. Ook hebben meerdere bedrijven zich al ingeschreven en zullen in hun eigen competitie strijden om de prijzen en de eeuwige roem. Ook in zijn 18e jaar blijft het programma uitdagend en vertrouwd.

In de middag starten de allerkleinste het programma om 17 uur met de traditionele bambino loop. Ze maken daarbij een kleine ronde door het park. De jeugd geboren vanaf 2009 t/m 2012 gaan daarna verder met hun wedstrijd over 1 kilometer. De ronde door het park wordt daarvoor een stuk uitgebreid. Het jeugdprogramma wordt afgesloten met de Kaaise Mijl over ongeveer een 1550 meter. Dit onderdeel is bedoeld voor de lopers geboren in 2003 t/m 2008. Dit onderdeel is ook de start voor de lopers op de 10 Engelse Mijl in 3 starts. In de avond staat om 18:15 de gebruikelijke loop over 5 kilometer gepland. Individuele lopers strijden voor de wedstrijd of de persoonlijke prestatie terwijl de bedrijven teams strijden voor de beste team prestatie. Om 19 uur wordt het startschot gegeven voor de 10 kilometer. Ook hier wordt individueel gestreden of als team van de bedrijvenloop. Beide afstanden volgen het gecertificeerde parcours door het centrum van Oosterhout. De deelnemers aan de 10 Engelse Mijl zullen beide afstanden in de avond moeten afronden voor hun eigen klassement.

Alle deelnemers lopen ook dit jaar weer voor een lokaal goed doel. Dit jaar staat inloophuis Poppy’s (weer) centraal. De afgelopen jaren heeft de KaaienLoop een goede band ontwikkelt met deze organisatie. Poppy’s biedt een ontmoetingsplek en organiseert activiteiten voor wie geraakt is door kanker. De gastvrouwen en gastheren bieden een luisterend oor in een veilige en gastvrije omgeving. Onderzoek wijst uit dat 96% van de bezoekers van een inloophuis een positief effect op zijn/haar welzijn ervaart. Daar maakt Poppy’s zich sterk voor en daar dragen alle lopers een bijdrage aan bij.

Inschrijven voor alle afstanden kan via de site van de KaaienLoop. Hier vindt u ook nadere informatie over de dag. Geen zin of mogelijkheid om deel te nemen maar wilt u toch een bijdrage leveren aan de realisatie van dit evenement, geef u dan op als vrijwilliger.

Terug

De 21e KaaienLoop is over:

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Van Mossel Opel.

Schrijf je direct in via onderstaande QR Code

QR code inschrijven 2023

Nieuwsbrief

Sponsors