Nieuws

De Van Mossel Opel KaaienLoop voor maximaal 750 deelnemers!

In goed overleg met de gemeente is besloten dat de 18e Van Mossel Opel Kaaienloop door kan gaan. Op 18 September kan er weer hardgelopen worden, door jong en oud, door het centrum van Oosterhout. Het bleven spannende tijden om dat de richtlijnen van de overheid gevolgd dienen te worden en deze nog wel eens wisselden de afgelopen tijd. Na een onderlinge afstemming is het akkoord gegeven vanuit de gemeente om dit evenement wel doorgang te verlenen. Voor de organisatie en de horeca rondom de heuvel gelden wel enkele strikte voorwaarden.

De voorzitter van het wedstrijdsecretariaat, Ed van der Jagt, licht toe wat de voorwaarden zijn. Als eerste geldt dat alleen online ingeschreven kan worden. Dit voorkomt een samenkomst van meerdere mensen bij het wedstrijdsecretariaat. Ten tweede is het aantal inschrijvingen beperkt. De voorbereidingstijd was kort en de promotie campagne was ook niet al te lang. Omdat de Kaaienloop een van weinige wedstrijden is in Brabant die wel door gaat, wordt wel rekening gehouden met een toestroom van lopers die eigenlijk een andere wedstrijd uit de omgeving gepland hadden. “Schrijf je dus tijdig in” aldus van der Jagt, “Diegene die voor-inschrijven tot en met 2 september krijgen daarnaast ook een gepersonaliseerd startnummer met hun eigen naam.” Voor de na-inschrijvingen kan men tot en met 18 september 12:00 terecht op de site van inschrijven.nl, zolang er dus plaats is. Tot slot benadrukt hij nog dat het terplaatste inschrijven vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk is.

Het programma biedt de ruimte voor alle leeftijden en niveaus van lopen. Speciale aandacht ook voor de lopen voor de allerkleinsten. Er is dit jaar geen scholenwedstrijd maar alle kinderen en jeugd zijn van harte uitgenodigd om hun sportiefste beentje voor te zetten. De bambinos, geboren in 2014 en later lopen 500 meter door het park. De kinderloop is voor de hen die geboren zijn in 2010 t/m 2013 en betreft 1 grote ronde door het park. De jeugd met geboorte jaar 2004 t/m 2009 mag dit jaar starten met de senioren wedstrijd en loopt één grote ronde door het centrum. Op de 5 en de 10 KM wedstrijd hebben al verschillende toppers zich ingeschreven. Ze staan te popelen tijdens een wed strijd hun krachten te meten.

Terug

De 21e KaaienLoop is over:

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Van Mossel Opel.

Nieuwsbrief

Sponsors