Nieuws

Demonstratie onderdelen op Van Mossel Opel KaaienLoop

Zaterdag 7 mei wordt de Van Mossel Opel KaaienLoop gehouden weer gehouden. Traditioneel zijn er weer de vaste afstanden voor de jeugdige tot ervaren loper maar er zijn ook twee demonstratie onderdelen toegevoegd. Hierin kunnen de toeschouwers kennis maken met andere mogelijkheden om te genieten van het bewegen.

Het eerste onderdeel is een promotie van Fietsmaatjes Oosterhout. Dit is een organisatie voor iedereen die houdt van een frisse neus, de wind door je haar en goed gezelschap. Fietsmaatjes Oosterhout zet zich in om fietsen voor iedereen mogelijk te maken. Hun gasten zijn mensen die graag willen fietsen, maar die dit niet meer zelfstandig kunnen. Samen met een maatje maken zij heerlijke tochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning. Ze hebben gezellig contact, genieten van de omgeving en zijn gezond in beweging. Het tweede onderdeel is een demonstratie van de Framerunners. Een running frame is een driewielig loopframe zonder pedalen en met een borststeun en stuur. De sporters met een lichamelijke beperking kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen. Frame Running is de para-atletieksport waarbij de atleet met een running frame op een atletiekbaan verschillende afstanden loopt of rent. De running frame is dan dus een sporthulpmiddel net als een sportrolstoel.

Beide demonstraties worden gegeven tussen 17:45 en 18:15 en starten op de Heuvel. Kijk voor nadere informatie over het volledige programma en de inschrijfmogelijkheden op de site van de Kaaienloop.

Terug

De 21e KaaienLoop is over:

Schrijf je direct in

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Van Mossel Opel.

Nieuwsbrief

Sponsors